Gdyby rzeźnie miały szklane ściany, każdy byłby wegetarianinem

Paul McCartney.

niedziela, 5 sierpnia 2018

Szybki gulasz z kotletów sojowych.


Do dyspozycji miałam niewiele produktów z racji tego, że gotowałam na działce w altanie. Znalazłam 4 kotlety sojowe, które zamoczyłam w gorącej wodzie z kostką grzybową i pogotowałam kilka minut, odcedziłam i pozostawiłam do ostygnięcia. Na patelni rozgrzałam olej. Podsmażyłam 1 cebulę  pokrojoną w piórka, trzy małe ziemniaczki pokrojone w drobną kostkę, paski czerwonej papryki, łodygę selera naciowego i kawałek kopru włoskiego. Na koniec dodałam pokrojone w paski kotlety sojowe. Całość podlałam bulionem w którym wcześniej gotowałam kotlety. Dusiłam pod przykryciem aż warzywa zmiękły. Na koniec zalałam wszystko sokiem pomidorowym Dawtony ( 330 ml butelka) i zagotowałam. Dodałam do smaku sól, pieprz i świeże zioła ( tymianek, majeranek, bazylie)

Produkty:
  • 4-5 kotletów sojowych
  • 1 cebula*
  • kostka grzybowa
  • mała czerwona papryka
  • łodyga selera naciowego*
  • kawałek kopru włoskiego*
  • 3 małe ziemniaczki*
  • butelka soku pomidorowego 330 ml ( u mnie Dawtony)
  • sól, pieprz do smaku
  • świerze zioła* ( tymianek, majeranek, bazylia)
  • 1 łyżka oleju
* produkty pochodzące z własnej uprawy 😊😊

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Nie kradnij !

Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Liczba wyświetleń w ostatnim miesiącu