Gdyby rzeźnie miały szklane ściany, każdy byłby wegetarianinem

Paul McCartney.

czwartek, 7 grudnia 2017

Zupa z kiszonej dyni z avocado i koperkiem na surowo.

Czas na pierwsze eksperymentalne danie. Jakiś czas temu zakisiłam na próbę dynie z marchewką , papryką i czosnkiem. Trochę zjadłam na surowo do kanapek, część wykorzystałam do ugotowania zupy. A z reszty która została w lodówce zrobiłam zupę na surowo w formie chłodnika. Ta wersja najbardziej mi zasmakowała dlatego postanowiłam zapisać przepis.
Kiszone warzywa w tym wypadku były to : dynia , marchewka, czosnek i papryka zmiksowałam razem z wodą od kiszenia. Do tego dodałam kawałek drobno pokrojonego ogórka, gałązka selera naciowego, pęczek koperku, kawałek pora . Dla słodyczy dolałam wodę z moczenia daktyli i goi z których robiłam praliny. Na koniec grubo pokrojone Awokado, pieprz , kminek mielony, lubczyk do smaku. Myślę że podobnie można zrobić zupkę z ogórków kiszonych. Mam jeszcze buraczki kiszone to zrobię barszcz i zobaczymy jak zasmakuje. Poeksperymentuje też z kapustą , która na razie się kisi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Nie kradnij !

Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Liczba wyświetleń w ostatnim miesiącu